Week 1 t/m 12

Je bent zwanger! Een heerlijke tijd breekt aan. Er moet ook veel geregeld worden. Begin bij het begin. Meld je aan bij een verloskundige en kijk ook alvast hoe je straks je werk wilt gaan invullen.

Week 1 t/m 12

Verloskundige

Zodra je weet dat je zwanger bent, kun je alvast een afspraak maken met de verloskundige. Informeer bij je huisarts of kijk in de telefoongids voor adressen bij jou in de buurt. Tijdens je zwangerschap is je verloskundige je grote steun en toeverlaat. Zij of hij helpt je tenslotte tijdens de meest bijzondere periode uit je leven: het krijgen van een kind.

[Lees meer]

Fysiek zwaar werk

Tijdens de zwangerschap mag je niet verplicht worden om zwaar lichamelijk werk te doen, zoals zwaar tillen, trekken, duwen of dragen. Zeker nu je zwanger bent gaat het toch al allemaal wat minder gemakkelijk. Belangrijk is dan om te weten dat je werkgever verplicht is je tijdelijk aangepast werk aan te bieden. Neem in dat geval contact op met je werkgever, de vakbond, of de bedrijfsarts.

Kinderopvang

Kinderopvang: hoe sneller geregeld, hoe beter. Vooral als je je kind straks naar het kinderdagverblijf wilt brengen, moet je er al heel vroeg bij zijn. Veel kinderdagverblijven hebben lange wachtlijsten. Zeker voor de populaire maandagen en dinsdagen.

[Lees meer]