Week 1 t/m 12

Je bent zwanger! Een heerlijke tijd breekt aan. Er moet ook veel geregeld worden. Begin bij het begin. Meld je aan bij een verloskundige en kijk ook alvast hoe je straks je werk wilt gaan invullen.

Week 13 t/m 16

Vertel het je werkgever

Ook al hoeft het officieel niet, het is wel verstandig om je werkgever tijdig op de hoogte te stellen van jouw zwangerschap. Tenslotte ben je er zestien weken tussenuit en zal iemand anders je werk moeten overnemen. Vooral als je je kind straks naar het kinderdagverblijf wilt brengen, is het ook slim om zo snel mogelijk met je werkgever af te stemmen op welke dagen je wilt gaan werken. Zijn jullie eruit? Laat dit dan altijd even op papier vastleggen.

Kraamzorg

Het is belangrijk om de kraamzorg al aan het begin van de zwangerschap te regelen. Het is druk in kraamhulpland en een goede kraamhulp is, zeker in de eerste week na de bevalling, meer dan onmisbaar.

[Lees meer]

Zwangerschapsverlof

Zwangerschapsverlof is geen luxe, het is een echte must. Bevallen is een topprestatie. Het is belangrijk dat je de rust neemt die je lichaam nodig heeft en dat je je goed voorbereidt op de bevalling. In totaal heb je recht op minstens zestien weken zwangerschapsverlof.

[Lees meer]

Verhuisplannen?

Wil je met de komst van je baby groter gaan wonen? In een meer kindvriendelijke omgeving of dicht in de buurt van een school? Verbouwen en verhuizen als je zwanger bent, is niet prettig. Maar verbouwen als je kind net geboren is, is minder goed voor je baby (i.v.m. stof). Ook heb je zelf je rust na je bevalling hard nodig.

[Lees meer]

Zwanger en zelfstandig

Sinds 2008 heb je ook als zwangere zelfstandig onderneemster recht op zwangerschaps- en bevallingsverlof en een bijbehorende uitkering. Je hoeft dus geen aparte premie meer te betalen.

[Lees meer]