Week 1 t/m 12

Je bent zwanger! Een heerlijke tijd breekt aan. Er moet ook veel geregeld worden. Begin bij het begin. Meld je aan bij een verloskundige en kijk ook alvast hoe je straks je werk wilt gaan invullen.

Week 25 t/m 30

Goed verzekerd?

Loop alle verzekeringen nog eens door. Straks met een kind heb je misschien een hogere inboedelverzekering nodig of moet de aansprakelijkheidsverzekering verhoogd worden? En hoe zit het eigenlijk met de ziektekosten van de kleine? Het is verstandig om je verzekeringen aan te passen aan je groeiende gezin.

[Lees meer]

Krijg je je ziektekosten terug?

Naast alle basiskosten, zoals het opknappen en inrichten van de babykamer en de aanschaf van de eerste spullen (nieuw of tweedehands), maak je ook kosten tijdens de bevalling en de kraamzorg. De meeste ziektekostenverzekeraars vergoeden deze kosten. Controleer het voor de zekerheid even.

Eerste babykleertjes

Waarschijnlijk heb je de eerste babykleertjes al in huis. Maar mocht dat niet het geval zijn, dan is nu het moment. Koop het liefst kleertjes van katoen, die zitten het lekkerst. En let op dat er geen harde dingetjes aan zitten waar je baby zich aan kan bezeren. Kijk daarnaast of drukkertjes en labeltjes stevig vastzitten. Je kind mag ze er niet af kunnen trekken!

[Lees meer]

Geboortekaartjes

Het lijkt misschien nog ver weg, maar over iets meer dan tien weken is je baby er waarschijnlijk al. Hoog tijd om de geboortekaartjes alvast te regelen. Je hebt tegenwoordig enorm veel keuze uit honderden verschillende geboortekaartjes. Regel het online of loop eens binnen bij een drukker. Als je wilt opvallen, kun je natuurlijk ook zelf aan de slag gaan.