Week 1 t/m 12

Je bent zwanger! Een heerlijke tijd breekt aan. Er moet ook veel geregeld worden. Begin bij het begin. Meld je aan bij een verloskundige en kijk ook alvast hoe je straks je werk wilt gaan invullen.

Week 31 t/m 34

De thuisbevalling

Tijdens de bevalling en het kraambed heb je een zogenaamd kraampakket nodig. Als je een aanvullende verzekering hebt, ontvang je dit pakket meestal in de 34ste week van je zorgverzekeraar. Indien je niet in aanmerking komt voor een kraampakket, dan kun je hiervoor terecht bij de drogist of apotheek en zelfs bij sommige babyspeciaalzaken.

[Lees meer]

Op alles voorbereid

Vanaf 31 weken is het raadzaam om alvast een koffer klaar te zetten, mocht je (onverwacht toch) in het ziekenhuis gaan bevallen.

[Lees meer]

Adressen schrijven!

Je hebt vast de enveloppen voor de geboortekaartjes al klaar liggen. Schrijf nu alvast de adressen op de enveloppen. Of maak digitaal een adressenlijst aan en print de etiketten uit. Zo heb je straks meer tijd om juist die eerste bijzondere momenten lekker van je baby te kunnen genieten.

Voogdijschap

Veel ouders vragen zich af wat er met hun kinderen gebeurt als zij er niet meer zijn. Als er niets geregeld is, wordt dat bepaald door de rechter. Je kunt daarvan afwijken door een testament op te stellen. Het is nu al verstandig om stil te staan bij de vraag: wie krijgt de voogdij over jullie kindje? Als je baby geboren is, kun je dit laten vastleggen bij de notaris.

[Lees meer]

Is je auto nog wel groot genoeg?

Met een sportauto mag je gezien worden. Maar echt praktisch is het niet als je een baby hebt. Veelal ontbreekt de ruimte om de wandelwagen en de overige spullen er in kwijt te kunnen. En met een tweedeurs auto is het onbegonnen werk om je kindje (als het wat groter is) veilig achterin te zetten.

[Lees meer]