Inspanning In De Strijd
Meer informatie
Amalia wordt vaak gegeven als meisjesnaam.
De oorsprong van Amalia is Germaans
Amalia is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter A en is opgebouwd uit 4 klinkers (a, a, i, a) en 2 medeklinkers (m, l).
Amalia is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Amalia tussen 2014 en 2023. De naam Amalia is minder populair geworden.
...en bestel een gratis proefdruk!
Amalia Bernabé was een Argentijnse toneel- en filmactrice. Ze verscheen in ongeveer vijftig films tijdens haar filmcarrière die zich uitstrekte van de Gouden Eeuw van de Argentijnse cinema tot de jaren tachtig.
Amália da Piedade Rebordão Rodrigues (Lissabon, 23 juli[1] 1920 – aldaar, 6 oktober 1999) was een Portugese fadozangeres. Ze wordt algemeen beschouwd als de belangrijkste en meest invloedrijke fadozangeres in de geschiedenis. Ook zangtechnisch was zij zeer sterk en veel recente fadoartiesten beseffen dat het moeilijk is om Amália's perfectie te benaderen. In de jaren vijftig begon ze internationaal door te breken. De luisteraars werden vooral gegrepen door de angstaanjagende intensiteit van haar voordracht én haar presence waarmee ze, zoals ook Édith Piaf en Billie Holiday, gevoelens wist los te maken.
Amalia van Solms-Braunfels (Slot Braunfels, 31 augustus 1602 — Den Haag, 8 september 1675), gravin van Braunfels, was de vrouw van prins Frederik Hendrik van Oranje.
Amalia is een dorpje gelegen in de gemeente Mamusa in de Zuid-Afrikaanse provincie Noordwest. Het dorpje ligt 30 km zuidwestelijk van Schweizer Reneke.
Villa Amalia of "Huis met de beelden" is een villa aan de Meerweg 7 in de Noord-Hollandse plaats Bussum in de wijk het Spiegel. Het gebouw uit 1902 is een rijksmonument. De architect was Gerrit Jan Vos. De opdrachtgever voor de bouw was de Amsterdamse koopman Johannes Hulsman die de villa noemde naar zijn echtgenote Amalia. De benedenverdieping deed van 1956 tot 1971 dienst als kerk voor de Hersteld Apostolische Gemeente.
Villa Amalia, ook Hotel Zeiler, is een gemeentelijk monument aan het Stationsplein in Baarn in de provincie Utrecht. Villa Amalia werd in 1885 verbouwd tot hotel naar een ontwerp van architect A.J. van der Stok. Het werd gebouwd na de aanleg van station Baarn en het Amaliapark. Voor een oud herenhuis werden vijf kamers naast elkaar in twee bouwlagen gebouwd. Onder het gebouw is een souterrain. Behalve kamers voor de gasten werden ook eetzalen ingericht. Tussen het oude en nieuwe gedeelte werd een tussenstuk met trap gemaakt. In 1904 werden aan beide zijden van de nieuwbouw een travee bijgebouwd. Later werd dit Hotel Zeiler geheel verhoogd tot drie bouwlagen. Na de Tweede Wereldoorlog werd Amalia als kantoor gebruikt door de NCRV, en werd in 1966 een nieuwe hoofdingang gebouwd. Het oorspronkelijke herenhuis is verdwenen, het tussenstuk bestaat nog.