Naam van Godin, Tot Dionysos Behorende, Goddelijk,
Meer informatie
Dionne wordt vaak gegeven als meisjesnaam.
De oorsprong van Dionne is Grieks
Dionne is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter D en is opgebouwd uit 3 klinkers (i, o, e) en 3 medeklinkers (d, n, n).
In de grafiek zie je de populariteit van de naam Dionne tussen 1996 en 2002. De naam Dionne is minder populair geworden.
...en bestel een gratis proefdruk!
Dionne Stax (Boxmeer, 22 april 1985) is een Nederlandse journaliste, presentatrice en voormalig nieuwslezeres. Voor Omroep MAX presenteert Stax sinds 2017 het programma Van onschatbare waarde. In augustus 2021 tekende ze een contract bij Omroep MAX en verliet zij AVROTROS. Vanaf oktober 2021 presenteert ze bij Omroep MAX het programma ARIA, waarin ze op zoek gaat naar nieuw operatalent.
Aan de hand van ontmoetingen met bijzondere personen en het bezoeken van historische plekken ontsluit Dionne Stax het levensverhaal van Diana Spencer. Twintig jaar na haar tragische dood wordt Lady Di in de historische context van de politieke en economische situatie van toen geplaatst en probeert Dionne haar betekenis en invloed toen en nu, in Groot-Brittannië, Nederland en de wereld te doorgronden.
Dione Juno is een vlinder uit de familie van de Nymphalidae. De wetenschappelijke naam van de soort werd voor het eerst geldig gepubliceerd in 1779 door Pieter Cramer als Papilio juno. Bijnamen zijn the Juno silverspot, Juno longwing, en Juno heliconian,
De Fosse Dionne is een karstbron in de Franse gemeente Tonnerre in het departement Yonne van de regio Bourgogne-Franche-Comté. Deze bron ligt aan de oorsprong van het ontstaan van deze plaats en is de plek waar stromend water weer aan de oppervlakte komt. Deze karstbron wordt gevoed door neerslag die in de omliggende kalkbodem uit de Jura dringt en door het water van een rivier (de Laigne). Het debiet is opvallend hoog: 300 l per seconde, variërend tussen 619 en 87 l/sec. Het hydrologisch gebied van deze bron strekt zich uit tot 40 km in de omgeving. Tijdens de Gallo-Romeinse tijd leverde de bron water voor het oppidum van Tonnerre.