God is genadig, God is verzoenend (van de Koine Griekse naam Ιωαννης Ioannes, uiteindelijk van de Bijbelse Hebreeuwse naam Yochanan)
Meer informatie
Jeanne wordt vaak gegeven als meisjesnaam.
Jeanne is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter J en is opgebouwd uit 3 klinkers (e, a, e) en 3 medeklinkers (j, n, n).
...en bestel een gratis proefdruk!
Jeanne-Paule Marie "Jeannine" Deckers (17 oktober 1933[1] – 29 maart 1985), beter bekend als Sœur Sourire (Frans voor ''Smiling Sister'') en vaak The Singing Nun genoemd in Engelssprekende landen, was een Belgische singer-songwriter en lid van de Dominicaanse Orde in België als Zuster Luc Gabriel. Ze verwierf grote bekendheid in 1963 met de release van het Belgisch-Franse nummer "Dominique", dat bovenaan de Amerikaanse Billboard Hot 100 en andere hitlijsten stond.
Jeanne barones Brabants (Antwerpen, 25 januari 1920 – aldaar, 2 januari 2014) was een Belgisch danseres, choreografe en pedagoge. Ze ontwierp een 200-tal choreografieën, werkte samen met grote internationale namen en behaalde een groot aantal internationale prijzen.
Adriana Johanna Wilhelmina (Jeanne) Bieruma Oosting (Leeuwarden, 5 februari 1898 – Almen, 14 juli 1994) was een Nederlandse aquarellist, beeldhouwer, etser, graficus, lithografe, illustratrice, glasschilder, kunstschilder, tekenares en boekbandontwerpster.[1] Als grafisch kunstenares is zij vooral na de Tweede Wereldoorlog bekend geworden.
Jeanne Moreau was een Franse actrice, bekend door haar rollen in talrijke speelfilms, waaronder Les Amants, Les Liaisons dangereuses 1960 en Jules et Jim. Er werden haar vele prijzen toegekend, waaronder driemaal een César, de belangrijkste Franse filmprijs.
Jeanne d'Arc, bijgenaamd de Maagd van Orléans, is een nationale heldin van Frankrijk. Ze werd geboren tijdens de Franse Burgeroorlog, en speelde een cruciale rol tijdens de Honderdjarige Oorlog tussen Engeland en Frankrijk.
Maria Antonia Josepha Jeanne, in het Frans bekend als Marie-Antoinette, was de echtgenote van koning Lodewijk XVI van Frankrijk, en dus de laatste koningin van Frankrijk.
Na Eleonore van Aquitanië is Jeanne d?Arc de tweede middeleeuwse vrouw waar Guus Pikkemaat een boek aan wijdt. Het is een onderwerp wat zeker de moeite waard is. Jeanne d? Arc is een van die intrigerende figuren in wie de middeleeuwse mentaliteit in al haar eigenaardigheid tot uitdrukking komt. Ze was een diep religieuze vrouw, die tegelijkertijd de gangbare, vaak via het christelijk geloof gelegitimeerde verhoudingen tussen de sexen in haar tijd volledig doorbrak. Ze was een eenvoudig boerenmeisje dat een doorslaggevende rol wist te vervullen in de strijd tussen de Engelsen en de Fransen, die op dat moment al 94 jaar woedde. Historicus Guus Pikkemaat wist er weer een sprankelend boek over te schrijven, wat bovendien veel verheldert over het bijzondere tijdsgewricht waarin ze leefde.
Jeanne is een film uit 2019 van regisseur Bruno Dumont. Het is het jaar 1429, de Honderdjarige Oorlog is nog in volle gang. Jeanne, die een krijgshaftige en spirituele missie onderneemt, bevrijdt Orléans en vervolgt haar reis richting Parijs waar ze mee strijd voert. Het is hier dat ze voor de eerste keer een nederlaag moet verwerken. Ze wordt gevangengenomen en moet zich in Rouen verantwoorden voor de Inquisitie.
De weduwe Jeanne Dielman stapt met glazige ogen en zekere tred door een groezelig Brussel, kneedt gehaktbroden in haar kleine keuken, wast pannen af, onderwerpt zich aan tenenkrommend stille diners met haar oersaaie havermoutzoon Sylvain en ontvangt elke middag een andere heer die haar betaalt voor haar seksuele diensten. Het tot dan toe vaak aan het filmisch oog onttrokken huishoudelijke werk dat Jeanne Dielman verricht, wordt nu volledige zichtbaarheid gegund en neemt daardoor spectaculaire en betoverende vormen aan. Drie dagen in het leven van Jeanne Dielman worden uitgesmeerd over drie uur en twintig minuten huishouden, beleefde gesprekjes met slagers, buren en juffrouwen in de garenwinkel en haar grotendeels ongeziene interacties met klanten.